De juRe Alapítvány

A SÉRÜLT EMBEREK JOGAIÉRT

Kontrasztos változat gyengénlátóknak   Könnyített olvasmány értelmi sérülteknek és gyerekeknek   Projects of De juRe Alapítvány (DRA-Hungary)
RÓLUNK
 Aktualitások
 Sajtószoba
 Támogatóink
 Partnereink
 Dokumentumok
 Kapcsolat
KÖZÖS A VILÁGUNK
 Tevékenységeink
 Módszertan
 Pedagógusoknak
 Kiadványaink
 Képgaléria
 Fórum
SZOLGÁLTATÁSAINK
 Jogi segítség
 Törvénytár
 Gyakori kérdések

Egyetlen világ van,
s valamennyiünknek  abban kell élnünk!
De juRe Alapítvány, logó

Látogatások száma:
látogató számláló

www.pafi.hu

A De juRe Alapítványhoz érkező

GYAKORI KÉRDÉSEK

Tud-e az Alapítvány közvetlen pénzügyi segítséget nyújtani?

Alapítványunk kizárólag konkrét projektekre nyert, szigorú költségvetésű pályázati forrásokból működik. Sem ezek, sem az Alapító Okiratban rögzített feltételek nem teszik lehetővé, hogy közvetlen pénzügyi segítséget, anyagi támogatást nyújtsunk.

Hova érdemes fordulni információért a törvényben megszabott és ezen túl igénybe vehető szociális és egyéb támogatásokért?

Sokan teszik fel ezt a kérdést, mivel nem tudják pontosan, hogy milyen állami és/vagy helyi szociális jellegű támogatások vehetők igénybe. Ilyen bizonytalan esetekben mindig érdemes az adott település jegyzőjéhez fordulni. Ő az, aki részint tisztában van a törvény alapján mindenképpen járó juttatásokkal, másrészt első kézből tud információt adni az elérhető helyi támogatásokról, lehetőségekről.

Hogyan történik a De juRe Alapítványnál a jogi tanácsadás?

Az alapítvány keretei között működik a De Facto Jogi Tanácsadó Iroda, amely a fogyatékosság miatt elszenvedett diszkriminációs ügyekben kíván segítséget nyújtani. Bárki, aki úgy érzi, fogyatékossága miatt érte hátrányos megkülönböztetés az élet valamely területén (munkavállalás, üdülés, közlekedés, oktatás, szabadidő eltöltés stb.), az Irodához fordulhat kérdéseivel, panaszával. Az első megkeresés történhet e-mailen, telefonon, személyesen vagy levélben, a konkrét panaszt azonban mindenképpen írásban szükséges benyújtani! A beérkezett leveleket természetüktől függően az ügyvéd mellett, ha szükséges, orvos és pszichológus is megnézi, szükség esetén kiegészítő információkat is kérve. Válaszainkat kivétel nélkül írásban, érthető nyelven megfogalmazott levélben közöljük. A szolgáltatás a megkereső fél részére ingyenes.

(További információk a Jogi segítség menüpontban.)

Lehet-e jelentkezni önkéntesnek a De juRe Alapítványhoz?

Igen, folyamatosan lehet jelentkezni, e-mailben vagy személyesen. Évente két-három nagy "Közös a világunk" rendezvényünk van, emellett számos civil fórumon is részt veszünk. Az önkéntesek a rendezvények előkészítésében, szervezésében, lebonyolításában, adminisztratív menedzselésében vehetnek részt, a különböző civil fórumokon pedig publikációkkal és információkkal képviselhetik az Alapítványt. Mindig várunk olyan önkéntest is, aki szívesen bekapcsolódna a pályázatírásba is.

2011. szeptemberében (2-3-án) Gánton az Önkéntesség Évéhez kapcsolódóan önkéntesképző (kommunikációs) tréninget is tartunk. Ezen a két napon ünnepli Alapítványunk fennállásának 15. évfordulóját is, és már most várjuk azokat az önkénteseket, akik nemcsak a szervezésben és lebonyolításban szeretnének együttműködni, hanem szívesen részt vennének magán a tréningen is!

Miért választották mottóul azt, hogy "Közös a világunk"?

Elméletben mindenki tisztában van vele, hogy egyetlen világ van, s valamennyiünknek abban kell élnünk. Nincs külön világ az ép és egy másik a fogyatékos emberek számára. Közös a világunk. A mindennapokban azonban ez a gondolat gyakorta elsikkad. Szakadékok tátonganak nemcsak az ép és fogyatékos embertársak között, hanem elválasztják egymástól a különböző fogyatékosságokkal élőket is. Mi a kezdetektől fogva azon dolgozunk, hogy mindenki megérezze, ő is része a közös világnak és ő is tehet érte, hogy az valóban közös legyen.

Hogyan juthatnak forrásanyagokhoz a szakdolgozatot író hallgatók és hogy szerezhetők meg az Alapítvány kiadványai?

A hozzánk fordulók információt kérhetnek e-mailben (info@drahu.org.hu), levélben (De juRe Alapítvány, 1112 Budapest, Neszmélyi út 36.) vagy előzetes időpontegyeztetés alapján (telefon/fax: 06/1/310-3583) személyesen. Az Alapítványnál fellelhető dokumentumok, írásos háttéranyagok, könyvek, filmek kölcsönadási szerződés keretében kölcsönözhetők.

De juRe Alapítvány 2011. | Minden jog fenntartva.
1112 Budapest, Neszmélyi út 36. - Email: info@drahu.org.hu - Technikai probléma jelentéséhez klikk ide!