De juRe Alapítvány

A SÉRÜLT EMBEREK JOGAIÉRT

Kontrasztos változat gyengénlátóknak   Könnyített olvasmány értelmi sérülteknek és gyerekeknek   Projects of De juRe Alapítvány (DRA-Hungary)
RÓLUNK
 Aktualitások
 Sajtószoba
 Támogatóink
 Partnereink
 Dokumentumok
 Kapcsolat
KÖZÖS A VILÁGUNK
 Tevékenységeink
 Módszertani munka
 Pedagógusoknak
 Kiadványaink
 Képgaléria
 Fórum
SZOLGÁLTATÁSAINK
 Jogi segítség
 Törvénytár
 Gyakori kérdések

Egyetlen világ van,
s valamennyiünknek  abban kell élnünk!
De juRe Alapítvány, logó

Látogatások száma:
látogató számláló

www.pafi.hu

Informatikai támogatás

Kisegítő lehetőségek

A De juRe Alapítvány honlapjának könnyebb olvashatósága és használata érdekében az alábbi informatikai lehetőségeket ajánljuk:

Nagyobb betűméret

Az Internet Explorer és Firefox böngészőkben a Ctr és a + gombok együttes nyomogatása esetén a betűméret egyre nagyobb lesz.

Klaviatúra

A Ctr/- billyenyűkóddal fokozatosan csökkenthető a betűméret, a Ctr/0 billyenyűkód pedig visszaállítja az alaphelyzetet.

Kontrasztos megjelenítés

A Firefox böngésző automatikusan felismeri, ha a felhasználó kontrasztos beállítást használ, és mindent ennek megfelelően jelenít meg. Ez felülír minden más böngésző-, illetve weboldal-beállítást (menük, ablakok, párbeszédpanelek), és hatással van minden meglátogatott weboldal megjelenésére.

Kontrasztos téma használata: START menü > VEZÉRLŐPULT > KISEGÍTŐ LEHETŐSÉGEK ablak > MEGJELENÉS: "Kontrasztos megjelenítás használata" beállítás.

Kontrasztos megjelenés használata

Nagyító a képernyőn

A Windows operációs rendszerben rendelkezésre áll egy "Nagyító" funkció, melynek segítségével bármely képernyőrészlet kinagyítható.

Elérése: START menü > PROGRAMOK > KELLÉKEK > KISEGÍTŐ LEHETŐSÉGEK: Nagyító.

Nagyító a képernyőn

Klaviatúra a képernyőn

Ugyanezen az útvonalon (START menü > PROGRAMOK > KELLÉKEK > KISEGÍTŐ LEHETŐSÉGEK) kiválasztható a "Képernyő billentyűzet" lehetőség is, melynek hatására a monitor alján megjelenik egy klaviatúra. Ennek segítségével kizárólag egér használatával is lehetőség van szöveg beírására.

Billentyuzet

További lehetőségek megismeréséhez érdemes igénybe venni az adott operációs rendszer és/vagy böngésző Súgó funkcióját ("Kisegítő lehetőségek").

De juRe Alapítvány 2011. | Minden jog fenntartva.
1112 Budapest, Neszmélyi út 36. - Email: info@drahu.org.hu - Technikai probléma jelentéséhez klikk ide!