De juRe Alapítvány

A SÉRÜLT EMBEREK JOGAIÉRT

Kontrasztos változat gyengénlátóknak   Könnyített olvasmány értelmi sérülteknek és gyerekeknek   Projects of De juRe Alapítvány (DRA-Hungary)
RÓLUNK
 Aktualitások
 Sajtószoba
 Támogatóink
 Partnereink
 Dokumentumok
 Kapcsolat
KÖZÖS A VILÁGUNK
 Tevékenységeink
 Módszertani munka
 Pedagógusoknak
 Kiadványaink
 Képgaléria
 Fórum
SZOLGÁLTATÁSAINK
 Jogi segítség
 Törvénytár
 Gyakori kérdések

Egyetlen világ van,
s valamennyiünknek  abban kell élnünk!
De juRe Alapítvány, logó

Látogatások száma:
látogató számláló

www.pafi.hu

KÖZÖS A VILÁGUNK!

Kiadványaink

A De juRe Alapítvány kiadványai, prospektusai, tájékoztató anyagai

JOGOT JOGGAL SOROZAT: ISMERD MEG A JOGAIDAT
(népszerűen a jogról)

A "Jogot, joggal..." című kiadványaink kis tájékoztató füzetek, amelyek érdeklődőket, civil szervezeteket, pozícióban lévő tisztségviselőket tájékoztatnak a sérült emberek jogaival kapcsolatos újdonságokról, érdekességekről.

kiadványaink, prospektusaink

JOGOT JOGGAL I. 1999. Szerk. Dr. Kálmán Zsófia
Tartalom: Kíméletlen számok; Van törvényünk... (Könczei György); Rokkant vagy mozgássérült? (Dr. Kálmán Zsófia); Lehet-e kerekesszékkel Európába menni?; Milyen perek folynak Amerikában?; A jog és a genetika

JOGOT JOGGAL II. 2000. Szerk. Dr. Kálmán Zsófia
Tartalom: A De juRe Alapítvány eddigi történetének rövid ismertetése; Beszámoló az 1999. júniusában megrenedeztt Közös a világunk IV. tréningkonferenciáról; Az Országos Fogyatékosügyi Tanács létrejöttéről és eddigi mködéséről (Kogon Mihály); Újvilág. Új világ? Útibeszámoló (Nagy Bendegúz); Európa, emberi jogok, hátrányos megkülönböztetés, akadálymentesség (Könczei György); Tanuljunk jogul!* (Dr. Kálmán Zsófia)

JOGOT JOGGAL III. 2005. Szerk. Dr. Kálmán Zsófia
Ismerd meg a jogaidat! - Jogi tájékoztató sérült emberek és családjaik részére
Tartalom: A jog mint fegyver; Az emberi jogok védelme; A család és a gyermekek védelme; Az oktatáshoz, tanuláshoz való jog feltételeinek biztosítása; Az emberhez méltó életkörülméynek biztosítása, a szociális biztonság megteremtése; Az egészség védelme; A polgári értékek és viszonyok védelme; Az igazságos és egyenlő eljárás biztosítása

JOGOT JOGGAL IV. 2010.
Dr. Kálmán Zsófia: Aki álmában is látja a fényt... (Anyaság - akadálymentesítés nélkül)
Tanulmány fogyatékos nők gyermekvállalásáról


*Dr. Kálmán Zsófia: TANULJUNK JOGUL! - "A jog az emberiség évezredek során kialakult eszköze arra, hogy, az együttélés feltételeinek szigorú körülhatárolása révén, élhetővé tegye a közös világot, amelyben valamennyiünknek élnünk kell. Világosan meghatározza, jóváhagyja és bátorítja a kívánatos magatartásformákat, s megfogalmazva a nem kívánatosakat, kilátásba helyezett szankcióival egyben el is tántorít azoktól. Az emberek azonban szinte soha nem gondolnak a jogra, mint az életüket megkönnyítő szabályrendszerre, az sokkal inkább tűnik öngerjeszett titokzatosságba burkolozó, távoli, fenyegető rémnek."


EGYÉB KIADVÁNYOK, PROSPEKTUSOK

KÖZÖS A VILÁGUNK: Tájékoztató óvónők részére sérült gyermekek integrálásának megkönnyítésére, 2013. Szerk.: Dr. Kálmán Zsófia (a Tájékoztató letöltése: pdf; doc)
A De juRe Alapítvány által kiadott prospektus megjelenését a Nemzeti Együttműködési Alap támogatása tette lehetővé. (Nyomdai előkészítés: Color Plus)

ISMERJE MEG LEGÚJABB JOGAIT! 2008. Szerk. Dr. Kálmán Zsófia Tájékoztató a 2007. évi XCII törvényről, mely a 2006-os EnSz Egyezmény nyomán a fogyatékos emberek jogait erősíti meg

KÖZÖS A VILÁGUNK 2005. Szerk. Dr. Kálmán Zsófia - A De juRe Alapítvány 2005. évi prospektusát a BM, az NCAP és a DRA (USA) pályázati támogatásával az Alapítvány adta ki. (Grafika: Nagy Bendegúz, Várhelyi Petra, Nyomdai előkészítés: Color Plus)

HOGY' IS (NE) MONDJAM? 2004. Petri Gábor, Kálmán Zsófia, Princz László: nyelvhasználati segédanyag politikusok, újságírók és más közszerepelők részére

2002-ben jelent meg KÁLMÁN ZSÓFIA és KÖNCZEI GYÖRGY műve, a TAIGETOSZTÓL AZ ESÉLYEGYENLŐSÉGIG címmel (Osiris Kiadó, Budapest - A De juRe Alapítvány támogatásával)

Idézet Göncz Árpád előszavából: "A könyv, amit az Olvasó a "kezében tart", s amibe talán már bele is lapozott, alighanem a legfontosabb írásművek egyike, ami hosszú évek óta Magyarországon megjelent. Szakkönyv a javából - de sokkal több is annál. Tárgya jószerint körülhatárolhatatlan. Ugyanarról szól, amiről a világirodalom legnagyobb remekművei: az emberről. Az ember sorsának - születése körülményeiből, környezete adottságaiból, az őt körülvevő társadalom értékvilágából óhatatlanul következő és bárki máséval összehasonlíthatatlan - alakulásáról. Azon belül hangsúlyozottan a sérült ember és közvetlen környezete, a sérült ember és a társadalom kapcsolatáról. Mindenekelőtt az ő, a sérült ember szemszögéből."


Az alábbi parkolócédula
barátságos üzenet annak érdekében, hogy a fenntartott parkolóhelyek tiszteletben tartását a magunk eszközeivel is elősegítsük:


 parkolócédula

A nyomtatható Word dokumentum letöltése

HOGYAN (NE) SEGÍTSÜNK SEGÍTENI? 2001. Dunaveczki Leona, Kálmán Zsófia, Princz László: ismertető fogyatékossággal élő emberek részére

KÖZÖS A VILÁGUNK 1999. Kogon Mihály, Kálmán Zsófia: integratív célú tájékoztató pedagógusok és óvónők számára

MINDENKI ERDEJE ** 1999. Kálmán Zsófia, Princz László Mesekönyv a a másságról (5-8 éves gyerekeknek)


** Mindenki erdeje
   

(A fenti képek bármiféle felhasználása és terjesztése - beleértve a digitális felhasználást és terjesztést is - csak a kiadó előzetes írásbeli hozzájárulásával lehetséges!)

De juRe Alapítvány 2011. | Minden jog fenntartva.
1112 Budapest, Neszmélyi út 36. - Email: info@drahu.org.hu - Technikai probléma jelentéséhez klikk ide!